Wie is Milko Steenmeijer? Bekende auteur van Trainingen in Nederland

Laten we naar het profiel van Milko Steenmeijer kijken:

milko steenmeijer

 

 

Milko Steenmeijer samengevat

 

Interim organisatiepsycholoog en managementcoach | Trainer leiderschap en verandermanagement bij YEARTH Academy

 

YEARTH Academy

Universiteit van Tilburg

Persoonlijke website

 

 

 

Info over Milko Steenmeijer

Als specialist op het gebied van transitie- en verandermanagement adviseer en begeleid ik professionals, teams en organisaties bij vraagstukken op zowel strategisch als operationeel niveau. Ik vertaal een bestaande of nieuwe visie naar een effectieve strategie. Procesmatig ondersteun ik door de juiste methodieken in te zetten en gerichte AGILE principes toe te passen. Mensgericht lever ik consultancy, advies, training en coaching om het aanwezige potentieel inzichtelijk te maken en mensen te bewegen om nog gemotiveerder, flexibeler, verantwoordelijker en competenter te worden. Mijn visie en aanpak is praktisch en mensgericht. Ik kom snel tot de kern, maak kwaliteiten, kansen en valkuilen bespreekbaar, stel realistische doelen en realiseer samen met de opdrachtgever het overeengekomen resultaat.

 

 

 

 

Artikelen van Milko

 

 

 

Ervaring

 • Trainer en Coach
  YEARTH Academy
  mei 2019 – heden
  3 jaar 3 maanden
  Naarden
  Het volledige potentieel uit mensen en organisaties halen; dat is YEARTH! Onze ambitie is niet de grootste opleider te willen zijn, maar de absolute top op het gebied van trainingen en coaching. Wij ontwikkelen high impact trainingsprogramma’s. Met een sterke focus op kwaliteit en innovatie, omdat het onze passie is de verwachtingen van onze deelnemers te overtreffen. Onze trainers en coaches beschikken over een flinke dosis kennis en ervaring en doen niets liever dan het beste uit jou naar…Meer weergeven
 • A&O Psycholoog I Changemanager
  ZZP/Zelfstandig Ondernemer
  jan. 2006 – heden
  16 jaar 7 maanden
  Middelie, Noord-Holland, Nederland
 • Senior HR-consultant
  iListen
  jan. 2012 – dec. 2019
  8 jaar
  Amersfoort en Middelie
  iListen begeleidt organisaties en bedrijven bij het faciliteren van verandermanagement, leiderschap en organisatieontwikkeling. Zo wordt de focus meer verlegt naar ‘de mens’ en het resultaat dan naar het proces. Zo brengen wij het menselijke potentieel in kaart en geven daarop advies en ondersteuning hoe het management kan professionaliseren en mensen en teams nog gemotiveerder, competenter en flexibeler kunnen worden.
  Dit alles leidt tot wendbare, coöperatieve en zelfsturende organisaties…Meer weergeven
 • Interim Manager en ConsultantOnsales Partnersjan. 2008 – 20179 jaarAmsterdam Area, NetherlandsWerkzaam als interim-manager, projectmanager en consultant. Organisaties begeleiden bij klantgericht en effectief ondernemen en en het daarbij ontwikkelen en implementeren van:
  – een duidelijke visie op het eindresultaat
  – continue afstemming van tussentijdse resultaten
  – sturen op klantvraag en klantbehoefte
  – ontwikkelen van het zelforganiserend vermogen..
  – het ontwikkelen, trainen begeleiden en coachen van directie, management en medewerkers bij vraagstukken over…Meer weergeven
 • Consultant I Trainer I BusinesscoachKerp&NLPsep. 2009 – feb. 20122 jaar 6 maandenAmersfoortWerkzaam als consultant, trainer en businesscoach voor het implementeren van opleiding en trainingsprogramma’s. Ondersteuning bieden bij P&O vraagstukken zoals talentmanagement, competentiemanagement en leiderschapsprogramma’s. Vaak betrokken bij internationale multiculturele opdrachtgevers zoals:- AKZO Nobel (leiderschap- en talentmanagementprogramma)
  – Leaseplan (teamcoaching / teambuilding en samenwerken)…Meer weergeven
 • Interim ManagerCRMpointokt. 2008 – mei 20098 maandenAmsterdam Area, NetherlandsEen opstarten van een nieuwe organisatie voor het ontwikkelen en implementeren van Microsoft Sharepoint en Microsoft CRM toepassingen. Ondersteuning en het managen van de interactie tussen klant en leverancier aan de hand van applicaties en software.
 • Marketing directeurSizo Solutionsmei 2007 – sep. 20081 jaar 5 maandenAlkmaar Area, NetherlandsWerkzaam als directeur bij één van de grootste spelers in B2B marketing intelligence. Het leveren van kennis, tools, informatie en methodieken om het rendement op marktbewerking te optimaliseren.
 • DirecteurArchie Europe bv1997 – 200710 jaarAmsterdam Area, NetherlandsMede-oprichter van de organisatie Archie Europe. Bedrijf ontwikkeld software voor relatiebeheer, verkoop en marketing. Verantwoordelijk voor beleid, organisatie, stakeholders en kwalitatieve en kwantitatieve bedrijfsdoelstellingen.
 • Commercieel managerRandstadjan. 1990 – jan. 19977 jaar 1 maandAmsterdam Area, NetherlandsCommercieel en operationeel verantwoordelijk. Nieuwe klanten werven en bestaande klanten uitbouwen. Aansturen en leiding geven aan team van verkoop, marketing en servicemedewerkers. Verantwoordelijk voor kwalitatieve en kwantitatieve targets en doelstellingen.
 • AccountmanagerIBMjan. 1987 – jan. 19903 jaar 1 maandHet acquireren van nieuwe klanten en het managen van bestaande klanten binnen de toepsector financiële dienstverlening. Het mede bewaken van het verkoop- en realisatieproces bij de klant.
  Anticiperen (strategische) klantbehoefte en vertalen naar een IBM oplossing of propositie.
  Onderhouden van contacten op IT management- /directieniveau. Beantwoorden van bestek/tenders en het maken van offertes en SLA overeenkomsten.

 

 

Opleiding

 

 

 

 

 

Licenties en certificaten

 

 

 

 

 • Radical Collaboration® certified trainers and consultant grafischRadical Collaboration® certified trainers and consultantRadical Self-CollaborationToegekend op jan. 2018
 • Certified Direct Leadership® Trainer grafischCertified Direct Leadership® TrainerDirect Leadership®Toegekend op jan. 2018
 • Consultant MY e-tool grafischConsultant MY e-toolMY-organizationToegekend op mrt. 2016
 • MBTI® Foundation programma grafischMBTI® Foundation programmaThe Myers & Briggs FoundationToegekend op feb. 2013
 • Internationaal gecertificeerd NLP trainer grafischInternationaal gecertificeerd NLP trainerThe ABNLPToegekend op aug. 2010
 • Management en organisatieopstellingenSySt®-InstitutToegekend op jan. 2009
 • Attitude & Mindset trainerKerp&CompanyToegekend op jan. 2008
 • Customer Relationship Management.globalknowledgeToegekend op jan. 2008
 • Sure Stap Projectmanagement en ConsultancyMicrosoft DynamicsToegekend op jan. 2007
 • SalesmanagementKrauthammer International Netherlands B.V.Toegekend op jan. 1998

 

 

 

 

Publicaties

 • De toekomst van de nieuwe IT ProfessionalBeneluxTEC  10 september 2012Het bedrijfsleven is niet blij met de traditionele IT-opleidingen. Volgens werkgevers sluiten de profielen van IT-professionals niet aan bij de vaardigheden die worden bijgebracht in opleidingenland. Dit blijkt uit onderzoek van IBM Benelux Technical Expert Council (TEC) onder 150 respondenten.Sectororganisaties trekken al langer aan de bel. Zij wijzen er op dat de instroom van IT-studenten in het hoger onderwijs veel te laag is om het structurele tekort aan IT’ers op te vangen. Het is…Meer weergeven Publicatie weergeven

 

 

 

 

Talen

 

 • EnglishVolledige professionele vaardigheid
 • DutchVolledige professionele vaardigheid

 

 

 

 

Ontvangen aanbevelingen

 

 

 

 

 

Meer over Milko

 

DIT IS MILKO: Enthousiast, praktisch, betrokken, resultaatgericht.

 

 

 

 

SOORTEN COACHING: Stresscoaching, Burn out coaching, Life coaching, Lifestyle coaching, Psycholoog.

 

 

 

 

SPECIALISATIES: Professionals, Piekeren, Perfectionisten, Faalangst, Leiderschap, Balanszoekers, Vitaliteit, Executives, Management coaching, Persoonlijk leiderschap, Communicatie, Zelfvertrouwen, Positiviteit, Conflicten, Competentie coaching, Mindfulness, Teamcoaching, Management drives, MBTI, ACT, AGB, RBCZ, My-etool, NLP, RET, EMDR, Agile, Therapeut

 

 

 

 

CERTIFICERINGEN

 

 

 • Certified Coach Direct Leadership (TTCZ)
 • Coaching Next Level, My-Organization
 • NLP Master Coach, Instituut voor Training en Advies Nederland (ITAN)

 

 

 

 

REVIEWS

 

 • “Via mijn werkgever kwam ik in contact met Milko. De intake verliep heel ontspannen en vertrouwd. De manier waarop hij mij heeft geholpen heeft veel voor mij betekent. Met het geven van veel ruimte voor wat er met mij aan de hand was en ook met de tussentijdse opdrachten heeft hij mij inzicht gegeven hoe ingewikkeld ik het mijzelf maakte. Dankbaar voor hoe hij mij geholpen heeft hier verandering in aan te brengen. ”

 

 

 

 

COACHVORMEN

 

 

Naast het persoonlijke één-op-één coachgesprek beoefent de coach:

 

 

 

 

 • Wandelcoaching
 • E-coaching / online coaching
 • Coaching-on-the-job
 • Teamcoaching
 • Telefonische coaching
 • Incompany coaching